« Takaisin

Aspa rakennuttaa Valtimolle, Infotilaisuus 16.1.2018

Tervetuloa kuulemaan lisää Valtimolle rakennettavasta Aspa-kodista tiistaina 16.1.2018 Valtimon Kuntalaisten Talon juhlasaliin, Kunnantie 1
 

Aspa pitää tiedotustilaisuuden 16.1.2018 klo 16 alkaen Sepänkatu 7. Valtimo – rakennushankkeesta. tilaisuudesta on lehti-ilmoitus Ylä-Karjala lehdessä tällä viikolla. Liitteenä ilmoitus. Tietoa saa jakaa eteenpäin.

Klo 16 – 16.45 on varattu keskusteluaikaa tuleville asukkaille, heidän omaisilleen ja edunvalvojilleen sekä tietenkin myös Siun Soten väelle.

Klo 17 alkaen tilaisuus on kaikelle kansalle avoin ja myös aikaisemmin paikalla olleet ovat lämpimästi tervetulleita tähän keskusteluhetkeen.

Aspasta tilaisuudessa ovat mukana toimitusjohtaja Tuomas Koskela, talousjohtaja Juha Nieminen, rakennuttajapäällikkö Jari Kuosa sekä projektipäällikkö Jukka Ahvonen ja minä. Mukana tilaisuudessa ovat myös hankkeen pääsuunnittelija Osmo Karttunen ja valvoja Martti Pussinen.

 

Lue kutsu tästä

Aspa-säätiö rakennuttaa Valtimon keskustaan kirkonkylän palvelujen kupeeseen pienkerrostalon, jossa on 12 vuokra-asuntoa kehitysvammaisille ihmisille sekä palvelutilat asukkaiden asumispalveluiden järjestämistä varten. Asunnot on tarkoitettu sekä valtimolaisille että lähialueen kehitysvammaisille ihmisille. Kerrostalo sijaitsee keskellä kylää aivan kylän palveluiden vieressä. 

Hankkeen tavoitteena on luoda puitteet viihtyisälle, omannäköiselle ja turvalliselle asumiselle sekä rakentaa tilat, joista voidaan tarjota itsenäistä elämää tukevia palveluja. Tulevat asukkaat käyttävät tarvitsemansa tuen ja avun hankkimiseen palveluseteliä.

Hankkeen punaisena lankana on ajatus, että asukas saa sekä omaa tilaa että tarvitsemaansa apua ja tukea arkeensa. Oman kodin rauhassa voi tehdä omia askareita ja tavata ystäviä. Yhteistiloissa voi viettää aikaa naapurien kanssa tai osallistua esimerkiksi yhteisiin ruokailuihin. Rakennuksessa on myös talosauna.

Rakentaminen rahoitetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) myöntämällä erityisryhmien investointiavustuksella ja korkotukilainalla. Valtimon kunta vuokraa koko rakennuksen ja välivuokraa asunnot asukkaille.

Lisätietoja antavat:

Rakennuttaminen:
Mervi Valta, rakennuttajainsinööri, p. 045 657 9739, mervi.valta(at)aspa.fi

Palvelut:
Jukka Ahvonen, projektipäällikkö, p. 040 839 3337, jukka.ahvonen(at)aspa.fi

Lue lisää Valtimon hankkeesta Aspan nettisivuilta:

https://www.aspa.fi/fi/aspa-kodit/aspa-koti-valtimo

 

16.12.2016 julkaistu tiedote:

Aspa-säätiö rakennuttaa 12 asunnon asuntoryhmän Valtimon kunnan keskustaan. Asunnot rakennetaan vuokra-asunnoiksi kehitysvammaisille ihmisille, jotka tarvitsevat tehostetun palveluasumisen palveluja. Hanke käynnistyi 16. tammikuuta, kun Valtimon kunta allekirjoitti sopimuksen Aspa-säätiön rakennuttaman kohteen vuokrauksesta kunnan käyttöön.

 Valtimon kunnanjohtaja Leena Mustonen on innoissaan hankkeen käynnistymisestä.
 − Jo vuosien ajan tavoitteena ollut asumispalveluhankkeemme on nyt toteutumassa. Olen varma, että yhteistyössä aspalaisten, kunnan ja juuri toimintansa aloittaneen maakunnallisen Siun soten kanssa rakennamme keskelle kirkonkylää asumisyhteisön, joka toimii esimerkkinä muillekin. Emme tyydy keskinkertaiseen, vaan haemme sekä tilaratkaisuiltaan että toimintamalliltaan kestävää ja asukkaille viihtyisää ratkaisua. Luotamme asiassa Aspan asiantuntemukseen ja yhdessä tekemisen voimaan, toteaa Mustonen.

 Aspa-säätiön toimitusjohtaja Jyrki Pinomaa pitää rakennushanketta osoituksena hyvästä kumppanuudesta Valtimon kunnan ja pohjoiskarjalaisten Siun sote -toimijoiden kanssa. Pitkään valmistelu hanke odotti muun muassa Siun soten organisoitumista.

− Valtimolle, kunnan keskustaan rakennettava talo tulee tarpeeseen. Uskon, että sen tulevien käyttäjien osallisuuden toteutumisen kannalta juuri talon keskeinen sijainti on oleellista – kaikki palvelut ovat siinä välittömässä naapurustossa. Rakennushanke on saatu nyt hyvään vauhtiin, toteaa Jyrki Pinomaa.  

Rakennushankkeen suunnittelutyö käynnistyy välittömästi. Varsinainen rakentaminen aloitetaan niin pian kuin mahdollista, todennäköisesti syksyllä 2017. Hankkeen alustava kustannusarvio on noin 1,85 miljoonaa euroa ja se rahoitetaan ARAn myöntämällä investointiavustuksella ja korkotukilainalla.

Asuinrakennukseen tulee 12 yksiötä, joissa on kylpyhuone ja keittiö ja ne ovat kooltaan 35-40 m2:n suuruisia. Lisäksi siihen tulee yhteistiloja sekä asukkaiden asumispalveluiden järjestämiseen tarkoitettuja palvelutiloja. Tehostetussa palveluasumisessa asumispalveluhenkilöstö on paikalla 24 tuntia vuorokaudessa. Asumispalvelut tullaan hankkimaan palvelusetelillä.

Tällä hetkellä Valtimon kunnassa toimii Aspa Palveluiden Aspa-koti Kotiharju, joka tarjoaa palveluasumista kehitysvammaisille sekä tuettua asumista kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.


Kunnan puolesta sopimuksen allekirjoittivat kunnanjohtaja Leena Mustonen ja kunnansihteeri Helena Korhonen, Aspa-säätiön puolesta toimitusjohtaja Jyrki Pinomaa.