« Takaisin

Kalliojärven kyläkirja

Kalliojärven  kyläkirja

Kirja käsittelee kylän ja sen koulupiirin syntyä. Siinä on tiedot koulun opettajista ja oppilaista monine luokkakuvineen. Tietoja opetussuunnitelmista ja useita entisten oppilaiden ja opettajan muistoja koululta ja koulutieltä. Kylän taloista on kuvat ja tiedot niissä asuneista henkilöistä. Myös aikaisemmat asuinpaikat on kartoitettu. Kylän persoonista ja kylän aikaisemmasta toiminnasta ja elämästä on useita kirjoituksia.

Kyläyhdistyksen toimintaa ja sen aikaansaannoksia ja vaikuttamista mm. teiden kunnostamiseen, koulun säilyttämiseen taloja rakentamalla lapsiperheille, maailmanennätys- kuutamoviestin, Kalliojärvijuoksun ja muun urheilutoiminnan sekä esim. vesistökunnostushankkeiden kautta on kuvattu laajasti. Kylän muuta yhdistystoimintaa on tarkasteltu marttayhdistyksen, sonniosuuskunnan, ravitoiminnan ja 4H-kerhotoiminnan kautta, seurakunta- ja pyhäkoulutyötä unohtamatta.

Ajan saatossa tapahtuneita ja perimätietona kulkeneita tapahtumia sekä muistoja kuten rintamamiestalojen raivaamista, rakentamista, purojen perkausta, talojen elämää ja yritystoimintaa sodan jälkeen on esitetty useamman kirjoittajan näkökulmasta.

Kirjassa on lähes 400 sivua, runsaasti valokuvia ja vanhoja dokumentteja. Kirjan ennakkomyyntiä varten tehtiin kesän 2017 Valtimopäivien aikana esite, jonka avulla kirjaa saatiin myydyksi ennakkohintaan 40 euroa + mahdolliset postikulut lähes 200 kappaletta. Kirjasta otettiin 300 kappaleen painos, josta on vielä vajaa sata kappaletta myynnissä.

Kirjoja voi noutaa tai tilata postin kautta toimitettavaksi seuraavilta henkilöiltä:

Tapio Kuokkanen puh. 0400 548 577, tapio.kuokkanen(at)dnainternet.net

Irja ja Väinö Hautanen 050 402 3781

Ate ja Helvi Valjus 050 339 6146

Tuulikki ja Sakari Saarelainen 050 576 1306

Liisa Martikainen 040 965 1160