Katsomo

Navigaatiovalikko

Murupolku

Ajankohtaista

angle-left Valtimon kirjastolla tapahtuu

Valtimon kirjastolla tapahtuu

keskiviikkona 19.12.2018 klo 14-16 Valtimon kirjastolla esitellään uutta musiikkiaiheista tietokirjaa ja kokoelmalevyä, joiden sisältö liittyy myös Valtimolle.

Joensuulaisen, sanomalehti Karjalaisen kulttuuritoimittajan Suonna Konosen kirjoittama Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja-cowboyt (Kustannusyhtiö Sammakko 2018) on suomalaisen kantrimusiikin tekijöiden haastattelu- ja muistelukirja. Kirjan julkaisu osui suomikantrin 50-vuotisjuhlavuoteen. Teoksessa esitellään musiikkityylin keskeiset hahmot Kari Tapiosta Freukkareihin, Jussi Raittisesta Topi Sorsakoskeen.

Yksi kirjan haastateltavista on valtimolainen Ilkka Vartiainen, joka kertoo kantrimusiikkiharrastuksestaan Valtimon perspektiivistä. Yhtyeet joissa Vartiainen on mukana, The Milking Machine, Huojuva lato ja Kevyet Mullat, ovat kaikki kirjassa esillä.

Milking Machinea, Huojuvaa latoa ja Kevyitä Multia kuullaan myös kirjan kanssa ilmestyneellä saman nimisellä kokoelmalevyllä Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja-cowboyt (Maaseutumusiikki 2018).

Kononen ja Vartiainen kertovat Valtimon kirjastolla kirjasta, minkä lisäksi kirjastolla kuullaan musiikkiesityksiä Huojuvan ladon jäseniltä. Kirjaa ja levyä on mahdollista ostaa paikan päältä: kirjan hinta on 25 euroa, cd-levyn 15 euroa ja yhteispaketin 35 euroa (käteistä mukaan).

Arkisto