« Takaisin

Suomen paras ruokamatkailutuote

Suomen paras ruokamatkailutuote

Valtimolla ja Nurmeksessa

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä valitsi Nurmeksessa ja Valtimolla toimivat Majatalosta majataloon -retket voittajaksi 77 ehdokkaan joukosta. Palkinnon jakoi elinkeinoministeri Olli Rehn. Kilpailun järjestivät Visit Finland, työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kilpailijoiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota asiakaslähtöisyyteen, paikallisuuteen ja tarinoihin, lähiruokaan, elämyksellisyyteen, yhteistyöhön, liiketoiminnallisuuteen, kannattavuuteen sekä monipuolisuuteen myynti- ja markkinointikanavien käytössä.

- Tuotteessa ovat vahvasti mukana paikallisuus ja ympäristöystävällisyys. Ruoka on maukasta, puhdasta ja aitoa. Yrttiretken antimia opitaan käyttämään ruoanlaitossa, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Matkailija oppii esimerkiksi leipomaan karjalanpiirakoita. Majataloissa, kodinomaisissa kohteissa, matkailija kokee arjen elämyksiä. Elämys jatkuu kotiin viemisten myötä.  Jakelukanavat ovat harkittuja. Neljän yrittäjän yhteistyö on mallikasta, arviointiryhmä toteaa.

Karjalaisissa vaaramaisemissa voi majoittua ja valita neljästä eri karjalaista ruokaperinnettä esittelevästä majatalosta:

Majatalo Puukarin Pysäkki
Puh. 013 454002
www.puukarinpysakki.fi

Laitalan Lomat
Puh. 0500 227 011
www.laitalanlomat.com

Majatalo Pihlajapuu
Puh. 0400 877 085
www.aksytammat.fi

Männikkölän Pirtti
Puh. 0400 889845
www.mannikkolanpirtti.com