Katsomo

Navigaatiovalikko

Murupolku

Ajankohtaista

angle-left Valtimon torialueen ja Lokkiharjun alueen suunnittelu

Osallistu Valtimon torialueen ja Lokkiharjun alueen suunnitteluun. Vastaa kyselyyn.

Valtimon kunnan osatoteuttama Uudistuvat elinvoimataajamat-hanke ja FCG Oy ovat aloittaneet Valtimon torialueen ja Lokkiharjun liikunta-alueen kehittämissuunnittelun.

Torialueen suunnittelun tavoitteena on suunnitella Valtimon taajamaan käytännöllinen taajamakeskus, jonka ytimenä ovat Koulukeskus-Valtimotalo-Kuntalaisten Talo ja siihen liittyvä torialue. Erityisesti suunnittelulla tavoitellaan

- torin sijoittumista hyvin suhteessa jo olemassa oleviin palvelukokonaisuuksiin hyödyntäen olemassa olevaa rakennuskantaa ja infraa

- Valtimon taajamakuvan kehittymistä ja tiivistymistä

- käytännöllisten ja turvallisten liikennejärjestelyjen avulla torialueen hyvää saavutettavuutta niin kevyenliikenteen kuin myös autoliikenteen avulla huomioiden eri ikäryhmät torialueen käyttäjinä

  • torin monipuolista käytettävyyttä asukasviihtyisyyden lisäämiseksi (kauppapaikka, esiintymispaikka, parkkipaikka, oleskelupaikka jne.

 

Lokkiharjun liikunta-alueesta halutaan muodostaa kaikenikäisten liikunta- ja virkistyspaikka. Tällä hetkellä alueella on pururata, joka talvisin toimii valaistuna hiihtolatuna, Frisbee-golfrata ja yleinen uimaranta pukukoppeineen. Alue sijoittuu kuntataajamasta katsottuna kohtuullisen vilkkaan VT 6-tien ja rautatien taakse. Lokkiharjun alueella ovat kunnan omistuksessa olevat vanhahkot leirintäalueen tukirakennukset, joita käytetään satunnaisesti mm. urheilukilpailujen tukipisteenä.

Lokkiharjun alueen suunnittelun tavoitteena on muodostaa kuntalaisille helposti ja turvallisesti saavutettavissa oleva virkistysalue. Mahdollinen matkailullinenkin näkökulma kannattaa huomioida.

Erityisesti suunnittelulla tavoitellaan

- alueen sijainnista huolimatta turvallista saavutettavuutta niin kevyenliikenteen kuin autoliikenteenkin näkökulmasta

- monikäyttöisyyttä eri ikäiset käyttäjäryhmät huomioiden

- riittäviä puitteita eri liikuntatapahtumien järjestämiseen

Osana suunnittelutyötä halutaan nettikyselyn avulla kuulla alueiden käyttäjien tarpeita ja mielipiteitä käyttötarpeista. Kysely on avoinna 23.6.2019 saakka.

Kyselyyn pääset vastaamaan alla olevan linkin kautta:

https://link.webropolsurveys.com/S/8C32D55CB42AE10E

Alueiden suunnittelusta vastaava FCG Oy on esittelemässä suunnittelua ja kuulemassa mielipiteitä Valtimon koulun ruokalassa maanantaina 10.6.2019 klo 17 alkavassa tilaisuudessa. Tule paikalle vaikuttamaan alueiden kehittämiseen!

 

Jukka Nevalainen
Valtimon kunta
Uudistuvat elinvoimataajamat-hanke

 

Karttakuva Valtimolta

Arkisto