Katsomo

Navigaatiovalikko

Murupolku

Ajankohtaista

angle-left Valtioneuvosto päätti Nurmeksen ja Valtimon yhdistymisen

Valtioneuvosto päätti Nurmeksen ja Valtimon yhdistymisen

Valtioneuvoston yleisistunto päätti kokouksessaan torstaina 13.6.2019 klo 13 Nurmeksen kaupungin ja Valtimon kunnan yhdistymisestä. Kuntaliitos tapahtuu 1.1.2020 ja kunnat yhdistyvät Nurmeksen kaupungiksi. Esityksen kuntien yhdistämisestä tekivät Nurmeksen kaupunki ja Valtimon kunta.

Valtioneuvoston päätöksellä syntyy heti myös uuden kunnan valtuusto eli Nurmeksen kaupunginvaltuusto (31 jäsentä) ja Valtimon kunnanvaltuusto (21 jäsentä) yhdistyvät uuden Nurmeksen valtuustoksi (52 jäsentä). Tämä valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 22.8.2019 ja järjestäytyy sekä pitää seminaarin.

Valtionvarainministeriön neuvottelevan virkamiehen Anu Hernesmaan mukaan Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitospäätös on ainoa laatuaan Suomessa tänä vuonna.

Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi pitää kuntien yhdistymispäätöstä uuden luottamuksen aikakauden alkuna Pohjois-Karjalassa. Kuntaliitoksen kautta syntyy entistä vahvempi ja suurempi Nurmeksen kaupunki, joka uskoo tulevaisuuteen, satsaa kehittämiseen ja huolehtii kaikista kuntalaisistaan.

 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Asko Saatsi, puh. +358 40 104 5001

 

Arkisto