Navigaatiovalikko

Murupolku

vapaa-aika/nuoristo/etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on tunnistaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa perusopetuksen jälkeen koulutuksen tai työelämän ulkopuolelle jäävät nuoret ja ohjata heidät elämäntilannettaan vastaavien palveluiden piiriin. Erityisen huomion kohteena ovat 15–29-vuotiaat nuoret, jotka ovat työn, koulutuksen tai muun aktiivisen toimenpiteen ulkopuolella tai vaarassa jäädä niiden ulkopuolelle.

Etsivän nuorisotyön ohjaus- ja neuvontapalvelut

Saatuaan tiedon nuoresta etsivä nuorisotyöntekijä on yhteydessä nuoreen ja tarvittaessa myös nuoren vanhempiin/huoltajiin. Hän kartoittaa nuoren tilanteen ja käynnistää neuvontapalveluprosessin yksilölliset tavoitteet ja tarpeet huomioiden. Palveluihin kuuluvat muun muassa opiskelupaikan tai työharjoittelupaikan hakemisessa avustaminen, tutustumisvierailut, ryhmätoiminta, jalkautuva palveluohjaus (asioiden hoito Te-toimisto, Kela) ja laaja-alainen elämänhallinnan tukeminen. Keskeisiä teemoja ovat useimmiten koulutukseen ja työhön liittyvät asiat. Tapaamisten aikana voi pohdiskella myös muita tulevaisuuden suunnitelmiin liittyviä asioita.

Etsivän nuorisotyön yhteystiedot

Etsivä nuorisotyöntekijä
Matti Jantunen
Kunnantie 1
75700 Valtimo
p. 050 359 8643
matti.jantunen(at)valtimo.fi

 

Time Out ! Aikalisä !

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen -tukipalvelu on tarkoitettu kutsuntaikäisille nuorille miehille ja varusmies- ja siviilipalvelusikäisille miehille ja naisille.
 
Tukipalvelussa nuori saa
  • oman nimetyn ohjaajan
  • tukea elämäntilanteen selvittelyyn
  • apua parhaiden ratkaisujen löytämiseen 
  • tietoa ja ohjausta palveluihin.
Aikalisäohjaaja:
Matti Jantunen
Kunnantie 1
75700 Valtimo
p. 050 359 8643
matti.jantunen(at)valtimo.fi